Octocopter drone in de lucht
Een drone staat ook bekend onder de naam unmanned aerial vehicle ook wel UAV. Een drone is eigenlijk een voertuig, meestal vliegend dat geen menselijke piloot in zich mee draagt. Een volledige autonome robot die bestuurd kan worden vanaf de grond of de lucht. Tegenwoordig zijn er ook al drones die zelf beslissingen kunnen nemen zodat ze bijvoorbeeld niet tegen een obstakel aanvliegen.

Bekijk en koop hier alle drones soorten online!

Waar zijn drones van gemaakt

Het ligt natuurlijk helemaal aan het doel van de drone wat deze kan en waarmee hij is uitgerust. Eigenlijk zijn er twee type drones namelijk UAV’s of drones die voor oorlogvoering worden gebruikt of drones die in de maatschappij worden ingezet voor verschillende doeleinde.

Een aantal verschillende soorten drones

Voor oorlogvoering

  • Predator UAV
  • Berserker UAV

Voor gebruik in de maatschappij

  • Parrot drone
  • Raven drone
  • Draganfly drone

Drones of UAV’s in het leger

Predator drone van het leger

De drones of UAV’s zoals het leger ze meestal noemt die worden ingezet voor oorlogvoering beschikken vaak over een flink wapenarsenaal. Meestal worden ze geprogrammeerd voor een missie en voeren ze deze volledig zelfstandig uit maar soms komt er nog een piloot (die niet in de lucht zit in de drone maar achter een computerscherm) aan te pas.

Een voorbeeld van z’n drone die het leger gebruikt is een Predator drone. Dit is de meest bekende drone en komt ook vaak in het nieuws voort. Het lijkt op een klein zweefvliegtuigje met een grote bult voorop. In deze grote built zitten allemaal sensoren die de drone helpen bij het vliegen. Zo zit er bijvoorbeeld een gyroscoop in om de UAV stabiel in de lucht te houden. Maar er zit natuurlijk ook een geavanceerd rader systeem op en misschien wel het belangrijkste de camera’s. De camera’s in deze drones bestaan meestal uit warmte of infrarood camera’s maar kunnen zeker ook gewoon een kleurenbeeld weergeven. Vaak draagt deze predator drone een aantal raketten mee die door de piloot vanaf de grond kunnen worden afgevuurd. De drones worden tegenwoordig vaak ingezet in Afghanistan om moeilijk begaanbaar gebied te controleren zonder dat er slachtoffer vallen aan de kant van het leger.

Drones met camera’s in de burgermaatschappij

Tegenwoordig worden drones met en zonder camera’s steeds meer toegankelijker voor burgers om te kopen. Deze drones zien er meestal niet uit zoals een Predator drone maar lijken meer op een helikopter alleen dan met vier of meer wieken. Zie hieronder een voorbeeld van een drone die u kan kopen.

Parrot drone zonder camera

Parrot drone zonder camera
Deze Parrot drone zonder camera kan u al kopen voor ongeveer 200-400 euro. De politie gebruikt dit soort drones vaak voor het in de gaten houden van evenementen vanuit de lucht. Ze hebben er dan een camera onder gehangen die een live videobeeld weergeeft. Z’n drone die een live videobeeld weergeeft kost wel een stuk meer aangezien deze drone veel energie vreet waardoor er meer accu’s in moeten. Dit maakt de drone een stuk zwaarder en groter.

Wilt u het betaalbaar houden dan kan u het beste een GoPro camera op uw drone hangen die filmt vanaf het moment dat deze opstijgt of juist alleen foto’s maakt wanneer u daar actie toe geeft. Z’n GoPro camera is ook niet meteen stuk mocht de drone tegen iets aan botsen of in de lucht stukgaan en naar beneden vallen.

Er zijn nog veel meer verschillende soorten drones die voor iedereen beschikbaar zijn want een Predator drone kan u natuurlijk niet kopen. Op onze website hebben wij verschillende reviews en analyses van deze drones met camera gemaakt.