Octocopter drone in de lucht
De toekomst van drones met camera’s ligt nog helemaal open. Drones zullen namelijk in de toekomst voor veel meer functionaliteiten kunnen worden ingezet. Zoals bijvoorbeeld in de medici, mini drones kunnen het menselijk lichaam binnen gaan om bijvoorbeeld ziektes of infecties op te sporen en deze te behandelen. De meest voor de hand liggende ontwikkelingen op het gebied van drones is dat deze worden ingezet voor luchtfotografie en de beveiliging van bijvoorbeeld gebouwen of locaties.

Bekijk en koop hier alle drones soorten online!

Bezorg drones of film drones

De toekomst van drones met camera’s is onbeperkt. Het is namelijk een kwestie van tijd voordat uw online bestelling bij een website als bol.com of amazon.com worden bezorgd door een drone. Of dat u een drone mee op vakantie neemt om foto’s te maken en u te filmen tijdens de vakantie! Dit zijn enkele mogelijkheden die allemaal in het vooruitzicht liggen.

Filmen op events en feesten

Je ziet het al af en toe bij grote events of feesten in de buitenlucht het gebruik van dones met een camera eronder. Deze drones kunnen een geheel nieuwe dimensie aan het filmen op locatie geven. Ze filmen van hoeken van waaruit er nog nooit is gefilmd. Maar denk ook eens aan de veiligheid op z’n feest. De politie kan precies zien waar het misgaat met een helicopterview over het feest.

Medische ingrepen met drones

Drones zullen in de toekomst ook het menselijk lichaam in kunnen gaan en met behulp van een camera of een zelf beslissende robotbrein infecties of bijvoorbeeld kanker kunnen opsporen en deze verwijderen. Hierbij krijgt het beroep van een dokter een geheel nieuwe dimensie. Deze moet namelijk worden opgeleid in de medische kunde maar ook in het besturen van een drone. Toch zal deze drone plekken kunnen bereiken die wij met ons menselijk lichaam niet aan kunnen, denk bijvoorbeeld aan de hersenen waar gevoelige zenuwen lopen en iemand met een zeer vaste hand het nog warm van zou krijgen.

Driverless cars zijn ook drones

Een totaal ander soort drone is natuurlijk de driverless car, of autonome auto. Deze auto’s kunnen uitzichzelf rijden en beslissingen maken onderweg. De auto’s gebruiken dezelfde soort sensoren als in lucht drones met camera’s. Bijvoorbeeld GPS, Radar, camera’s en andere sensoren om obstakels te herkennen onderweg.