Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende soorten drones of UAV’s die er op dit moment zijn. Dit zijn militaire drones maar ook burger drones of UAV’s die u zelf kan kopen. We leggen de focus van onze website vooral op drones met een camera omdat deze in de burgermaatschappij ingezet mogen worden door burgers. De drones met camera’s zijn eigenlijk het speelgoed van de toekomst voor volwassenen. Bedenk eens dat de mogelijkheden voor een drone met camera onbeperkt zijn.

Bekijk en koop hier alle drones soorten online!

Berserker drone

Berserker leger drone
De Berserker drone is al een wat verhoudere militaire UAV die ontwikkeld is in het Midden-Oosten. De drone ziet eruit als een kleine helicopter maar dan zonder piloot. Deze drone is erg wendbaar en kan locaties goed afspuren op problemen of bijvoorbeeld personen. De drone is goed te besturen, dit gebeurd gek genoeg vaak met een xbox360 controller omdat deze twee pookjes heeft waarmee de voor en achter wieken bestuurd kunnen worden.

Predator drone

Predator drone van het leger

De Predator drone is op dit moment één van de bekendste drones of UAV’s die er op aarde beschikbaar is. Deze drone is geregeld in het nieuws omdat hij veel wordt ingezet in Pakistan en Afghanistan tegen de Taliban. Het gebruik van deze drone wordt vaak als omstreden genoemd omdat hij vaak meer slachtoffers maakt naast zijn doel. Hij is ondanks de meekomende schade wel erg accuraat in het raken van zijn doel. De predator drone is ook lastig te zien voor vijanden waardoor dit één van de meest geduchte tegenstanders is voor huidige soldaten.

Parrot drone

Parrot drone zonder camera

Een parrot drone is een drone met vier helicopter wieken in de vorm van een vierkant naast elkaar. Dit geeft de Parrot drone gigantisch veel stabiliteit en daardoor word deze drone ook vaak ingezet voor het filmen of verkennen van een locatie in de stad. De Parrot drone is tevens ook beschikbaar voor burgers tegen een tarief van rond de 300-400 euro. De drone is dan een op afstand bestuurbaar vliegtuigje dat zichzelf corrigeert.

Raven drone

Raven drone in de lucht

Een Raven drone werd vroeger vaak door het leger ingezet om verkenningsvluchten te doen, tegenwoordig is dit meestal de Predator drone die dat doet. De Raven drone is er ook voor de burgermaatschappij en ziet eruit als een soort klein zweefvliegtuigje met een motortje. Deze drone is een stuk minder wendbaar dan een Parrot drone maar wel een stuk sneller en heeft een langere vluchttijd doordat hij ook kan zweven zonder teveel gebruik te maken van zijn motor.

Ben je op zoek naar drones voor het gebruik tijdens een vakantie of gewoon voor de fun? Dan heeft actuele-aanbiedingen.nl een mooi overzicht van de beste drones tegen de scherpste prijzen.