Drones
Welke camera wil je nu precies onder je drone hangen? Dat is een goede vraag en voor iedere drone liefhebber waarschijnlijk anders. Bedenk eerst eens wat je precies wilt gaan doen met je drone. Wil je gaan filmen of luchtfoto’s maken? Je kan natuurlijk ook beide doen maar wij raden aan om je camera te specialiseren op één functie zodat deze optimale prestaties levert onder de UAV. Vergeet natuurlijk niet dat een camera alleen niet alles is, een goede stabilisator voor de camera onder je drone is misschien nog wel belangrijker!

GoPro HERO als drone camera

In onze ogen en van de meeste consumenten is een allround action cam zoals de GoPro een perfecte camera om onder drones te hangen. Deze camera stabiliseert zichzelf, kan 1080p filmen en maakt relatief mooie foto’s. Het mooie van de GoPro HERO serie is dat deze ook tegen een stootje kunnen, mocht je UAV in de lucht uitvallen dan is er een grote kans dat de GoPro HERO deze val overleefd. Hierdoor heb je nog steeds de foto’s en de camera. Wat ook leuk is aan de GoPro camera dat deze via een gratis app live beelden kan uitsturen naar je iPhone, iPad of Android telefoon/tablet.


Sony QX100 onder je UAV

Een Sony QX100 is de perfecte camera voor luchtfotografie. Deze camera is kan filmen in 1080p en maar is vooral geschikt voor foto’s. De optical lens maakt in en uitzoomen ook de moeite waard. Dit is een gebrek bij de GoPro die alleen digitale zoom heeft. Onze keus voor professionele luchtfoto’s

Octocopter drone in de lucht

FLIR warmte visie voor je drone

Wil je in de nacht filmen met je drone of ben je op zoek naar een nieuwe dimensie met je drone en camera dan is een thermal imaging misschien wat voor je. Thermal imaging is letterlijk kijken naar warmte bronnen. Je ziet dit vaak op TV in films en wordt door de politie en het leger gebruikt. Je kan het zelf nu ook gebruiken door een FLIR Thermal Imaging onder je drone te hangen. Erg leuk alleen de resolutie van de camera is niet erg hoog namelijk 320×240.

Stabilisatie camera

Wil je gaan filmen of foto’s maken dan is het erg belangrijk dat je camera stabiel hangt onder de drone om de beste kwaliteit te genereren. Er zijn daardoor verschillende camera stabilisatoren ook wel “gimbals” genoemd in omloop. Onze ervaringen met de Zenmuse serie zijn erg goed.